Ondersteuning sportverenigingen

Het beachvolleybaltoernooi van BVMV Beerse aan het sportcentrum 't Beerke kon weer rekenen op ideaal weer. Foto: Bart Van den Langenbergh

Een voorbeeld hiervan is de Volleybalclub BVMV. Deze club uit Beerse zoals ieder jaar uit met een beachvolleybaltoernooi in een weekend in de zomer dit jaar. Hiervoor voorzien ze een pop-upstrand naast het sportcentrum. De club organiseerde dit jaar in samenwerking van Volley Antwerpen ook het provinciaal beachvolleybal kampioenschap voor senioren in Beerse.

Versterking van het gemeentelijke zwembad en de zwemschool

Links schepen Hans Woestenborghs, schepen van het AGB met o.a. collega's uit Vosselaar Foto: RR
Onze buurgemeente Vosselaar sloot in 2017 een overeenkomst met Beerse als bevoorrechte partner voor de zwemschool ’t H2O’tje.

Vosselaarse inwoners krijgen dan evenveel kansen om in te schrijven op het aanbod van de zwemschool in Beerse als de inwoners van Beerse zelf, en aan dezelfde tarieven.

Ook de gemeenten Lille, Rijkevorsel en Malle gingen eerder al een overeenkomst aan met Beerse. Het gemeentelijk zwembad van Beerse evolueert zo stilaan naar een intergemeentelijk zwembad.

Schepen Hans Woestenborgs, verantwoordelijk voor het AGB (autonoom gemeentelijk bedrijf)

2000 inschrijvingen voor de zomersportweken

Axelle Leys uit Vlimmeren schreef zich bij de sportdienst in Beerse in als 2.000ste deelnemer voor de zomersportweken. Foto: RR

In 2017 waren de zomersportweken voor jongeren tussen 5 en 15 jaar zijn een groot succes in Beerse. Axelle Leys uit Vlimmeren schreef zich deze week als 2.000 deelnemer in. Tijdens de zomersportweken kunnen de jongeren komen sporten, zwemmen, ravotten en spelen.

Axelle Leys doet volgende week mee aan de @venture-kixx-week in Beerse. Zij ontving van de sportdienst een waardebon voor een sportweek en een zwemzak vol handige spulletjes