In 2017 werd Sport Beerse verkozen tot #sportersbelevenmeer gemeente van de provincie Antwerpen! Hieronder blikken we terug op het gerealiseerde spotbeleid van de laatste jaren onder BEERSEplus. Zowel via de sportdienst als via het AGB (Het autonoom gemeentelijk bedrijf)

Ondersteuning sportverenigingen

Het beachvolleybaltoernooi van BVMV Beerse aan het sportcentrum 't Beerke kon weer rekenen op ideaal weer. Foto: Bart Van den Langenbergh

Een voorbeeld hiervan is de Volleybalclub BVMV. Deze club uit Beerse zoals ieder jaar uit met een beachvolleybaltoernooi in een weekend in de zomer dit jaar. Hiervoor voorzien ze een pop-upstrand naast het sportcentrum. De club organiseerde dit jaar in samenwerking van Volley Antwerpen ook het provinciaal beachvolleybal kampioenschap voor senioren in Beerse.

Versterking van het gemeentelijke zwembad en de zwemschool

Links schepen Hans Woestenborghs, schepen van het AGB met o.a. collega's uit Vosselaar Foto: RR
Onze buurgemeente Vosselaar sloot in 2017 een overeenkomst met Beerse als bevoorrechte partner voor de zwemschool ’t H2O’tje.

Vosselaarse inwoners krijgen dan evenveel kansen om in te schrijven op het aanbod van de zwemschool in Beerse als de inwoners van Beerse zelf, en aan dezelfde tarieven.

Ook de gemeenten Lille, Rijkevorsel en Malle gingen eerder al een overeenkomst aan met Beerse. Het gemeentelijk zwembad van Beerse evolueert zo stilaan naar een intergemeentelijk zwembad.

Schepen Hans Woestenborgs, verantwoordelijk voor het AGB (autonoom gemeentelijk bedrijf)

Sportkampen voor kleuters, kinderen en jongeren

Axelle Leys uit Vlimmeren schreef zich bij de sportdienst in Beerse in als 2.000ste deelnemer voor de zomersportweken. Foto: RR

In 2017 waren de zomersportweken voor jongeren tussen 5 en 15 jaar zijn een groot succes in Beerse. Axelle Leys uit Vlimmeren schreef zich deze week als 2.000 deelnemer in. Tijdens de zomersportweken kunnen de jongeren komen sporten, zwemmen, ravotten en spelen.

Op de foto: Axelle Leys deed in 2017 een week mee aan de @venture-kixx-week in Beerse. Zij ontving van de sportdienst een waardebon voor een sportweek en een zwemzak vol handige spulletje.

Structurele stijging in het aantal deelnemers.

Bij de sportkampen zien we een structurele stijgende lijn in het aantal deelnemers. We zijn dan ook fier dat we in 2017 de kaap van 3662 kinderen bereikte. In 2013 lag dit cijfer op 1589 kinderen, een stijging van maar liefst +130% . Zowel kleuters, kinderen als jongeren kunnen deelnemen aan onze sportkampen.

Op deze manier proberen wij kinderen terug meer aan het sporten te krijgen, want sport is de basis van een goede gezondheid. Daarnaast zijn de sportkampen één van de opvang mogelijkheden die de gemeente Beerse voorziet voor werkende ouders

Niet enkel steeg het gebruik van de sportzalen in het sportcentrum ’t Beerke. Ook onze polyvalente zaal de Pegger in Vlimmeren zag de laatste jaren dat hun sportzalen meer en meer gebruikt worden.

Ook hier zien we de laatste 2 jaren een sterke groei in het aantal uren dat de zalen bezet zijn. In 2014 waren de zalen nog voor 5.254 uren in gebruik. In 2017 steeg dit al tot 6587 uren. De stijging zit hem zowel in de sportzaal op het gelijksvloer, als bij de danszaal op de eerste verdieping. In procentpunten uitgedrukt was de polyvalente ruimte in 2014 nog voor 39% verhuurd. In 2017 steeg dit al tot 55%. Dit tussen de uren van 9 uur ’s morgens tot 22 uur ’s avonds.

Deze stijging zal zich in 2018 nog verderzetten door de organisatie van tornooien, evenementen en de mogelijkheid om de zalen te gebruiken voor babyborrels, communiefeestjes, etc.

#wijblijven in beweging #Beerse #Vlimmeren #Beerseplus #sportBeerse #depegger #Vlimmerengezond #sportvlimmeren

Het gebruik van de sportzalen in het sportcentrum ’t Beerke loopt in stijgende lijn. Zo zien we de laatste 2 jaren een sterke groei in het aantal uren dat de zalen bezet zijn. In 2014 waren de zalen nog voor 8.805 uren in gebruik. In 2017 steeg dit al tot 10.018 uren. Ook zien we een sterke stijging in het gebruik van De Pegger! We blijven dan ook inzetten op een sterke groei van onze sportverenigingen in Beerse.

In procentpunten uitgedrukt was het sportcentrum in 2014 nog voor 55% verhuurd, in 2017 steeg dit al tot 65%. Dit tussen de uren van 9 uur ’s morgens tot 22 uur ’s avonds. De avonduren zijn quasi 100% bezet!

Daarom dat er op dit moment druk wordt gewerkt aan een uitbreiding van ons sportcentrum.

#wijblijven  in beweging #Beerse #Vlimmeren #Beerseplus #sportBeerse#gezondegemeente #gevechtsporten Beerse

In 2017 werd Sport Beerse verkozen tot#sportersbelevenmeer gemeente van de provincie Antwerpen!

1 van onze speerpunten in het beleid is het mogelijk maken dat iedereen kan deelnemen aan de sportactiviteiten in onze gemeente. Dit doen we met de UiTPAS.

De UiTPAS is een spaar- en kortingskaart die je kunt gebruiken in Turnhout, Beerse, Oud-Turnhout en Vosselaar. Door deel te nemen aan UiTPAS-activiteiten, kun je punten verzamelen die je later kunt inruilen voor een korting, een geschenk of een ander voordeel.

Met de UiTPAS met kansentarief (de vroegere vrijetijdspas) krijgen kansengroepen 80 % korting op de normale ticketprijs bij evenementen. 40% betaald de gemeente waar de persoon woont en 40% wordt gedragen door de organisatie zelf.

Overzicht hierboven gaat niet alleen over toegang zwembad maar over alle sportactiviteiten sportkampen, zwemlessen,… die we aanbieden.

Waarbij er in 2015 nog een 4100-tal tussenkomsten waren, steeg dit in 2017 al naar 11306 tussenkomsten. Op deze manier creëren we kansen, verlagen we drempels en zorgen we ervoor dat ook de kansengroepen kunnen deelnemen aan gezonde, sportieve activiteiten in onze gemeente.

#wijblijven in beweging #wijblijven kansen creëren #wijblijven drempels verlagen #Beerse #Vlimmeren#Beerseplus #uitpas #cultuur #zwemmen