Bij BEERSEplus #blijvenwijtrots op de kleine en de grote acties die wij de afgelopen jaren deden om van héél Beerse een beter dorp te maken. Al onze acties op lijsten zou onbegonnen werk zijn. Maar we proberen op deze pagina een overzichtelijke weergave te maken van onze acties

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Mobiliteit is een belangrijk thema voor BEERSEplus. Op lange termijn blijven wij streven en verder werken naar een permanente oeververbinding met een ontsluitingsweg naar de Antwerpse steenweg in het Westen van Beerse, met andere woorden achter brug 6.

Maar op korte termijn nemen we ook al verschillende acties

 1. Het weren van het sluipverkeer van zware voertuigen uit Beerse Centrum.
  Lees meer hierover op de GVA website 
 2. Het beveiligen van het kruispunt Vrijwilligersstraat, Peerdekensstraat, Leemstraat en Veldstraat.
  Lees meer hierover op de GVA website 
 3. Parkeerverbod in de Bouwdewijnstraat op het kruispunt met de Gashuisstraat.
  Lees meer hierover op de GVA website 

Veel mensen storen zich aan het zwerfvuil in onze gemeente. Deze ergernis vinden wij terecht. Op een positieve manier willen wij blijven strijden tegen zwerfafval. Hiervoor werken wij ook intens samen met een zwerfafval preventie coach van het IOK.

<<Meer informatie over deze realisaties en acties>>

Als BEERSEplus zijn wij trots op Beerse als sportgemeente. Daarom blijven wij investeren in onze sportaccommodaties en blijven wij inzetten om zo veel mogelijk mensen te laten deelnemen aan de meest diverse sportactiviteiten in Beerse.

<<Meer informatie over deze realisaties>>

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Met veel trots kunnen we voor het 5de jaar op rij positieve cijfers voorleggen: De geconsolideerde schuld van gemeente, OCMW en AGB is maar liefst 35% lager dan op het einde van de vorige legislatuur. Eind 2012 was er nog een tekort op de jaarlijkse inkomsten en uitgaven.

Wij maakten Beerse terug financieel gezond!

Naast een sterk economisch beleid, zette BEERSEplus ook in op een sterk sociaal beleid: enkele belangrijke punten uit dit beleid zijn:

 1. Projectmatig werken aan het armoede thema met de hulp van de Vlaamse overheid, bijvoorbeeld: 60.000 euro investeren in een project rond armoedebestrijding en activering van kwetsbare gezinnen. Meer informatie over dit onderwerp.
 2. Het investeren in mensen via sociale tewerkstelling in Beerse: Meer informatie over dit onderwerp.
 3. Het bouwen van de Orchidee, een kleinschalig wooninitiatief voor dementerende ouderen: Meer informatie over dit onderwerp.
 4. Eenvoudige maar broodnodige acties zoals bv. Stomastickers in de openbare toiletten: Meer informatie over dit onderwerp.
 5. Achter de schermen een administratieve éénmaking tussen gemeente en OCMW. Zo kwamen er extra middelen vrij voor mensen in de plaats van structuren: Meer informatie over dit onderwerp.