Wijblijven in beweging

BEERSEplus wil de volgende legislatuur Beerse ontwikkelen tot de toeristische parel van de Kempen. De volgende jaren wil BEERSEplus meer inzetten op duurzame mobiliteit via een groen wagenpark maar ook een beter en kwalitatief openbaar vervoer. BEERSEplus wil de zwaaikom aan brug 5 samen met de site rond het heilaar ontwikkelen tot een ontspanningscluster met publieke groene ruimte die aansluit bij de andere ideeën voor een recreatieve-en wooncluster . kunnen worden.

 

 

Zwaaikom Beerse brug 5

Uitbouw recreatieve cluster aan GC Heilaar & zwaaikom

Rond het GC Heilaar en de zwaaikom aan brug 5 willen wij in de toekomst een volledige recreatieve cluster uitbouwen, met een mix van wonen, horeca en de mogelijkheden voor recreatie aan de zwaaikom, het jeugdhuis en het cultuurcentrum. Op deze manier willen wij een breder aanbod aan recreatie, horeca en ontspanningsmogelijkheden in Beerse voorzien. 

Daarnaast willen we in de buurt van het Heilaar en de zwaaikom ook een publieke groene ruimte creëren die aansluit bij de andere ideeën voor een recreatieve-en wooncluster . 

.

Ontwijding en Culturele invulling Sint-Corneliuskapel

BEERSEplus wil werk maken van een ontwijding van de Sint-Corneliuskapel. Daarna wensen wij de kapel een culturele invulling te geven als locatie voor lezingen, tentoonstellingen, voorstellingen of intieme concerten. Dit in samenwerking met de lokale cultuurorganisaties in Beerse. 

Mogelijkheden kanaal met wandel-en fietsroutes, geocoaching

In de volgende jaren willen wij meer het kanaal als toeristische troef uitspelen. Met een aanbod van wandel -en fietsroutes doorheen Beerse die vertrekken, aankomen of passeren langs het kanaal. Hierbij zal de nieuwe recreatie cluster een belangrijke rol spelen, maar ook de horeca in het centrum en de rest van Beerse en Vlimmeren kan hiervan profiteren door bijvoorbeeld wandel -en fietsroutes met een thema zoals een culinaire, een standbeelden, een kunst route door onze gemeente.

Verder willen wij ook inzetten op de nieuwste technologieën in de toeristische sector zoals Geocoaching. Geocoaching is een schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen, De bekendste vorm van Geocoaching de laatste jaren was Pokemon Go.

acties organiseren omtrent gezond sporten, gezonde voeding, stoppen met roken, vitaal blijven op oudere leeftijd, lessen AED, eerstelijns psychische gezondheidszorg

Actieplan gezondheid.

Voor BEERSEplus is een lokaal gezondheidsbeleid een kerntaak voor de gemeente. Daarom willen we in de volgende jaren met een uitgebreid actieplan gezondheid komen. Zo willen we acties organiseren omtrent gezond sporten, gezonde voeding, stoppen met roken, vitaal blijven op oudere leeftijd, lessen AED, eerstelijns psychische gezondheidszorg… kortom wij willen onze inwoners helpen bij een gezondere levensstijl.

Beerse als toeristische parel in de Kempen.

Toerisme is voor BEERSEplus een prioriteit in de volgende bestuursperiode. Wij willen de troeven van Beerse meer uitspelen als  toeristische gemeente. Zowel naar dagjestoeristen als toeristen die verkiezen om enkele dagen in onze gemeente door te brengen. We hebben zeer veel mogelijkheden om de toeristische kaart te trekken. Zo hebben we het kanaal als toeristische pool. , de verschillende natuurgebieden aan de randen van Beerse, de geschiedkundige locaties in het kader van de tweede wereldoorlog, ons nieuw museum in het nieuwe dienstencentrum, een uitgebreid cultureel aanbod en het erfgoed in onze gemeente.

Duurzaamheid via laadpalen, groen wagenpark en autodelen

De transitie in het wagenpark van vervuilende diesel en benzine auto’s naar groene elektrische en waterstof auto’s zal in de volgende beleidsperiode eraan komen. Het is aan Beerse om volledig voorbereid te zijn als burgers kiezen voor milieu vriendelijkere alternatieve voor hun huidige wagen. 

Zo moeten we meer laadpalen voor elektrische auto’s voorzien. Daarnaast moeten autodeel platformen in onze gemeente alle ruimte krijgen om hun aanbod uit te rollen wanneer hier behoefte zou voor zijn. Als gemeente willen wij zelf het goede voorbeeld geven en zullen wij in de toekomst zo veel mogelijk voor groene alternatieven kiezen wanneer wij voertuigen in ons wagenpark moeten vervangen. 

Duurzaam openbaar vervoer

Naast een groener wagenpark willen wij meer inzetten op een duurzaam beleid rond openbaar vervoer. Zou zou er op regelmatige basis een lijnbus moeten rijden door het industrieterrein op Beerse Zuid. Deze busverbinding zou de industrie moeten verbinden met het centrum van Beerse en de andere dorpscentra in de stadsregio. Daarnaast pleiten wij voor een rechtstreekse busverbinding vanuit het centrum van Beerse richting het ziekenhuis in Turnhout. Voor mensen in Vlimmeren zou het mogelijk moeten zijn om op een eenvoudige wijze in het ziekenhuis van Turnhout, Herentals of Zoersel te geraken.

Ook willen wij toekomstige innovatieve initiatieven omtrent openbaar vervoer alle kansen geven in onze gemeente. Bijvoorbeeld een autonoom rijdend busje in Beerse of de stadsregio.

Realisaties en lopende projecten.

#wijblijven in beweging, één van onze zes boeiende programmapunten. Binnen dit thema realiseerden we al verschillende acties. Deze kan je nalezen in het archief van onze website.