Beerse ondersteunt project CurieuzeNeuzen

By jeroen|april 25, 2018|wijblijvenpositief|

40-tal gezinnen in Beerse geselecteerd voor “CurieuzeNeuzen”. Vanaf 26 april start het Vlaamse project “CurieuzeNeuzen” van de standaard en de universiteit Antwerpen. In Beerse zijn er een 40-tal gezinnen geselecteerd.

Wat is CurieuzeNeuzen

Beerse ondersteunt het curieuzeneuzen project

CurieuzeNeuzen Vlaanderen is een wetenschappelijk onderzoek waarbij de bevolking de handen uit de mouwen steekt. Onder leiding van professionele wetenschappers verzamelen burgers data over luchtkwaliteit. Zo helpen ze mee om een uitdagend wetenschappelijk probleem op te lossen. De bedoeling is om de luchtkwaliteit over heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart te brengen, zowel in de stad als op het platteland.

De milieuraad ondersteunt dit project.

De milieuraad komt de gezinnen die zich kandidaat stellen en deelnemen aan dit project financieel tegemoet. Daarom betaalt de milieuraad de €10 terug die de deelnemers moeten betalen als inschrijvingsgeld bij het CurieuzeNeuzen project.

Ben je deelnemer en wens je meer informatie? Dan kan je terecht bij de dienst milieu – tel. 014 62 25 87 – e-mail: milieu@beerse.be

Verder verloop van het project

Tussen 28 april en 26 mei lopen de metingen. Dit aan de hand van 2 proefbuisjes en het raambord die de deelnemers kregen van de Standaard en de Universiteit Antwerpen. Na deze proefperiode sturen de deelnemers hun proefbuizen terug naar de U.A. Vanaf juni worden deze resultaten geanalyseerd. De resultaten zullen vanaf oktober gecommuniceerd worden door de Standaard en de U.A.  Meer informatie over het onderzoek kan je terugvinden via volgende website: https://curieuzeneuzen.be/

Share this Post: