Scholen en ondernemers samen tegen zwerfvuil, jij toch ook?

By jeroen|maart 16, 2018|wijblijven in beweging, wijblijvenpositief|

Op 19 maart en op 19 april gaan gaan onze lagere scholen en onze ondernemers zwerfvuil opruimen in onze gemeente. Zwerfvuil is een doorn in het oog van de mensen in onze gemeente, en terecht. BEERSEplus blijft daarom de acties steunen die zwerfvuil aanpakken. 

Op 19 maart gaan onze scholieren op pad!

Op maandag 19 maart kan je de leerlingen van onze basisscholen in het straatbeeld zien verschijnen. In totaal zullen een 1800 leerlingen van onze 6 basisscholen gewapend met fluovestje, handschoenen, prikstok en vuilniszakken door de straten van Beerse om zwerfvuil op te ruimen. Hiervoor werken de scholen samen met onze diensten van openbare werken.

Gevaarlijk afval of grote hoeveelheden ruimen onze kinderen niet op, maar voorzien ze van een zelf geknutseld vlaggetje. De dienst openbare gaat nadien die locatie opruimen en het vlaggetje verwijderen. Het zwerfvuil wordt verzameld in containers en nadien per school gewogen. Op die manier kunnen we een beeld vormen van de hoeveelheid zwerfvuil in de regio. Dirk Proost – schepen van openbare werken.

Op 19 april gaan onze ondernemers aan de slag.

In samenwerking met IOK, IOK afvalbeheer en Voka Kempen organiseren onze ondernemers een zwerfvuilactie om onze bedrijfsterreinen zwerfafval vrij te maken. Deze actie past in een bredere actie in de ganse Kempen.  Na deze actie worden de bermen van onze bedrijven voorzien met een bord: ‘Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers’ . 

In 2017 namen 23 bedrijven in Beerse deel aan deze actie. In 2018 hopen wij deze aantallen te overtreffen. Met de opruimactie willen we uiteraard nettere bedrijventerreinen bekomen, maar vooral meer betrokkenheid creëren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, verhoogt het gevoel van verantwoordelijkheid van de medewerkers. Dankzij het zichtbaar maken van deze actie met bermborden vragen onze ondernemers respect voor hun inspanningen bij hun klanten, leveranciers en medewerkers. Stefan Poortmans – schepen van economie

Zelf als burger ook aan de slag

Surf naar de website www.mooimakers.be. Hier vind je meer informatie hoe jij als burger,kan meewerken aan een propere buurt. Want zeg nee tegen zwerfvuil en ja tegen een mooie buurt! Veeg je straat. Onderhoud je favoriete plaats. Word een Mooimaker en claim je propere plek. En overtuig zoveel mogelijk anderen om mee te doen. Want zwerfvuil is een zaak van ons allemaal.

Samen met onze vaste vrijwilligers proberen we Beerse proper te houden. Indien jij ook geïnteresseerd bent om je in te zetten in de strijd tegen zwerfvuil kan je altijd contact opnemen met de dienst milieu – tel. 014 62 25 87 – e-mail: milieu@beerse.be. Het gemeentebestuur is heel blij met de medewerking van de scholen, burgers en ondernemingen. Samen houden we Beerse proper! – Hans Woestenborghs – schepen van communicatie

Share this Post: