Beerse legt een tweede ‘hondenlosloopzone’ aan op de Blakheide

By jeroen|december 7, 2017|wijblijven in beweging, wijblijven inzetten op vernieuwing, wijblijvenpositief|

Volgens het bosbeheersplan moet de gemeente over twee ‘hondenlosloopzones’ beschikken: een in de Gemeenteheide en een in de Blakheide.

De eerste van deze twee hondenlosloopzones werd al enkele jaren geleden aangelegd in de Gemeenteheide. Deze losloopzone kan je terug vinden aan de hoofdingang in de Reeënstraat, ter hoogte met het kruispunt van den Abt. In deze losloopzone werden pas nog enkele aanpassingen aangebracht op vraag van de gebruikers. Zo werden er nu poorten  geplaatst zodat de honden niet meer kunnen ontsnappen.

De aanleg van de zone in de Blakheide kan elk moment van start gaan. De zone situeert zich ter hoogte van de slagboom aan de parking en loopt parallel met de fietspad.

In een hondenlosloopzone vind je speciaal afgebakende gebied waar je hond vrij kan ronddartelen, onder toezicht van zijn/haar baasje natuurlijk. Op alle andere plaatsen in onze natuurgebieden moet de hond wél aan de leiband en op de paden blijven. Niet alleen kinderen en volwassenen zijn vaak bang voor onbekende viervoeters. Maar ook broedende vogels en andere dieren ondervinden last van rondsnuffelende honden die van de paden gaan.

Opgelet! De hondenlosloopzone is geen hondentoilet. Ruim de uitwerpselen van je trouwe viervoeter dus op uit respect voor de gebruikers die na jou toekomen en het personeel dat de loopzone onderhoudt. Je kan je hondenpoepzakje achterlaten in de openbare vuilnisbakken met sticker ‘HONDENPOEPZAK graag in deze vuilbak.

In de rest van de natuurgebieden is het dus verboden om je hond los te laten lopen. Ook al luistert jouw hond nog zo goed, niet iedereen is vertrouwd met honden een ongelukje is snel gebeurd.Als we die ‘spelregels’ allemaal volgen, blijft het plezant wandelen met je hond. Alvast veel wandel- en speelplezier!

 

Share this Post: