Infrax investeert in glasvezelverbindingen in de gemeente Beerse

By jeroen|november 27, 2017|wijblijven inzetten op vernieuwing|

In maart 2018 zullen alle buitenlocaties van de gemeente Beerse overschakelen op een glasvezel verbinding waardoor de snelheid van het internet bij de gemeente serieus wordt verhoogd. De buitenlocaties van de gemeente Beerse zijn al onze  scholen, De Loods, Cultuurcentrum ‘t heilaar, de bibliotheek en sportdienst.

De redenen waarom we overschakelen naar een glasvezelkabel zijn:

Ten eerste, de snelheid van het internet. In deze tijden van digitalisering sturen we meer en meer informatie over het internet. De volumes van deze data nemen ook toe; hoge resolutie foto’s, video’s, video conferenties, etc. Daarnaast zullen in de volgende jaren meer en meer toestellen met elkaar in verbinding staan via het internet. Dit zal de vraag naar meer en snellere data verbindingen dus enkel doen toenemen!

Ten tweede biedt het gebruik van een glasvezelverbinding ook de mogelijkheid tot één supercentrale die kan gebruikt worden door al onze buitendienst.

De uitvoering van deze werking is in handen van onze intercommunale Infrax. Dankzij Infrax wordt er dus voor gezorgd dat onze buitendiensten via een glasvezelverbinding met de gemeente verbonden worden. Bij Infrax heeft dit project de naam “Fiber to the city” meegekregen

Wat is Glasvezelverbinding?

Glasvezel ook fibre (Brits-Engels) of fiber (Amerikaans-Engels) genoemd, is een haardunne vezel van glas. Glasvezel wordt onder meer toegepast als optische vezel in telecommunicatie, waarbij licht wordt gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te vervoeren. Doordat het licht in de glasvezel een bijzonder kleine hoek met de buitenkant van de vezel maakt, is reflectie gegarandeerd en blijft het licht in de vezel door interne reflectie. Voor deze toepassing moet de vezel aan zeer specifieke eisen voldoen.

Bron: Wikipedia

 

Share this Post: