Na Den Hout 2040, een gelijkaardig project in Vlimmeren?!

By jeroen|oktober 19, 2017|wijblijven kansen creëren, wijblijvenbruggenbouwen, wijblijvenpositief|

Vorige week verscheen in deze week, een gratis weekkrant op woensdag een interview met onze lijsttrekker en schepen Stefan Poortmans over zijn wildste dromen voor Beerse. Hierbij ging Stefan dieper in op het project Den Hout 2040 en deed hij het voorstel voor een gelijkaardig project in Vlimmeren in de volgende legislatuur. 

Rechts: Onze lijsttrekker; Stefan Poortmans.
Links: Onze voorzitster: Kim Van Cleuvenbergen

Het volledige artikel:

Sinds een hele tijd zijn we met een bijzonder burgerparticipatie traject op de goede weg om in de kern van Den Hout in Beerse een volledig nieuwe invulling te geven aan aan een te ontwikkelen gebied. Samen met de inwoners geven we vorm aan een nieuwe manier van wonen, gebaseerd op de noden en verwachtingen van diverse bevolkingsgroepen in dit del van Beese.

Bewoners, samen met experten zochten naar een ideale manier om te wonen en te ontspannen, met een masterplan tot gevolg. Aandacht voor jong en oud, alleenstaanden en gezinnen met veel ruimte te  om te ontwikkelen en te ontspannen in een groene kern langs het kanaal.

Mijn droom is om met een gelijkaardig project in Vlimmeren te starten om ook in onze gemeente met een groep inwoners te zoeken naar een nieuwe en moderne vorm van wonen. Op dit moment is er in Vlimmeren bijzonder weinig aanbod voor bv. senioren die kleiner willen gaan wonen, met of zonder ondersteuning op vlak van zorg. Jonge gezinnen, eenoudergezinnen, alleenstaanden en senioren moeten ook in Vlimmeren kansen krijgen om zich in hun favoriete dorp te nestelen; Dit in combinatie met een opwaardering van het culturele aanbod en de infrastructuur voor onze verenigingen in Vlimmeren, is dit een project waar ik als schepen van droom in de nabije toekomst .

Het originele artikel in “Deze week”

Share this Post: