Inspraak en participatie werken!

By jeroen|september 30, 2017|wijblijvenzorgenvoorjongenoud|

Als lokale partij vinden wij het belangrijk te luisteren naar de noden en behoefte van onze inwoners. Eén van de initiatieven die wij rond participatie en inspraak ondersteunen zijn de knelpunten wandelingen.

Foto van de knelpunten wandeling in 2014. Zo kwam in 2014 nog een versleten riooldeksel aan het licht aan de Kerkenhoek in Vlimmeren.

Drie jaar geleden, in 2014 ondernam de seniorenraad een knelpuntenwandeling in Vlimmeren. Tijdens deze knelpunten wandelingen werd er een lijst opgesteld van mogelijke obstakels op de wegen en voetpaden in Vlimmeren.

Op donderdag 23 september 2017 deed de seniorenraad, samen met slechtziende en mindervaliden dezelfde knelpunten wandeling nog eens over.

De resultaten zijn er! 

Aan de kerk van vlimmeren werden er ondertussen extra zebrapaden voorzien.

Heel wat obstakels die 3 jaar geleden werden aangekaart, zijn ondertussen verholpen of weggewerkt. Zo zijn er enkele zebrapaden bijgekomen dit aan de Hoogstraat en aan de kerk. Werd het versleten riooldeksel in de wijk Kerkenhoek gerepareerd zodat er geen ongelukken meer kunnen gebeuren door mensen die hierover struikelen. Op heel wat andere plaatsen is ook de toegankelijkheid verbeterd.

In de Statiestraat, vlak bij de apotheek, is er op vraag  van de seniorenraad ook een zebrapad met speciale tegels voor blinden en slechtzienden aangelegd. Deze ingreep was nodig op een plaats waar heel wat verkeer voorbij komt. ”

In de Gazet van Antwerpen van vrijdag 23 september getuigde de blinde Kim Bols. Kim stapte op donderdag 22 september ook mee met haar gepensioneerde blindengeleidehond tijdens de wandeling door Vlimmeren. “Ik merk dat er heel wat aanpassingen gebeurd zijn. Putdeksels liggen er beter bij en er kwamen geleidelijnen aan zebrapaden. Dat is echt wel een verrijking”, reageert Kim Bols.

Draaiboek voor anderen

De seniorenraad maakte vorig jaar op basis van de ervaringen een draaiboek dat kan gebruikt worden door andere seniorenraden en organisaties. Dit is voor BEERSEplus dus een goed voorbeeld hoe burgers bij het beleid betrokken kunnen worden

“We houden zo veel mogelijk rekening met de opmerkingen uit de knelpuntenwandeling. Daar waar het mogelijk is, voeren we de nodige aanpassingen uit”, aldus Dirk Proost , onze schepen van Mobilitei. “Natuurlijk zijn er altijd nog extra aanpassingen mogelijk. Hiervoor kan u steeds contact met ons opnemen!”

 

#wijblijvenzorgenvoorjongenoud #vlimmeren2040

Share this Post: