Kwalitatief wonen voor jong en oud in Beerse

By jeroen|augustus 26, 2018|wijblijvenzorgenvoorjongenoud|

Beerse moet een goede gemeente zijn om te wonen. Hier willen wij zoveel mogelijk houden met de diverse gezinsvormen in onze samenleving.

kwalitatief en betaalbaar wonen voor jong en oud in Beerse

kwalitatief en betaalbaar wonen voor jong en oud. Concepttekeningen van ééngezinswoningen met groene ruimte op Den Hout in het kader van het conceptplan “project Den Hout 2040”

Levenslang wonen in een vertrouwde omgeving

Er moet woonruimte zijn voor zowel jonge startende gezinnen, alleenstaande, als senioren die op hun oude dag in hun vertrouwde omgeving willen wonen. Daarom willen wij in het ruimtelijk beleid inzetten op levenslang wonen. Hiervoor is nodig dat in nieuwe grote projecten rond ruimtelijke ordening meer rekening wordt gehouden met een gezonde mix van woningen voor de demografische ontwikkelingen van een buurt of wijk. Maar ook dat er voldoende woningen zijn voor kansengroepen in onze samenleving. Dit volgens de principes van het project Den Hout 2040.

In Vlimmeren denken wij concreet dat er meer ruimte moet voorzien worden voor assistentiewoningen en serviceflats. Op dit moment zijn er weinig tot geen mogelijkheden om op je oude dag in Vlimmeren te blijven wanneer je zwaar zorgbehoevend bent.

Share this Post: