Toerisme in Beerse aanwakkeren

By jeroen|juli 12, 2018|wijblijven in beweging, wijblijven inzetten op vernieuwing, wijblijven kansen creëren|

BEERSEplus gelooft dat we de volgende jaren in Beerse veel meer de toeristische troeven van onze gemeente kunnen uit spelen. Daarom is het voor BEERSEplus na de verkiezingen belangrijk om een volwaardig toeristisch beleid voor onze gemeente uit te bouwen (in samenwerking met de stadsregio en andere omliggende gemeenten) 

Het kanaal als toeristische troef van onze gemeente!

In de volgende jaren wil BEERSEplus meer het kanaal als toeristische troef uitspelen. Met een aanbod van wandel -en fietsroutes doorheen Beerse die vertrekken, aankomen of passeren langs het kanaal. Hierbij zal de nieuwe recreatie cluster aan de zwaaikom een belangrijke rol spelen, maar ook de horeca in het centrum en de rest van Beerse en Vlimmeren kan hiervan profiteren door bijvoorbeeld wandel -en fietsroutes met een thema zoals een culinaire, een standbeelden, een kunst route door onze gemeente.

 

Promotie van gemeentelijke evenementen en lokale producten.

Beerse is rijk aan evenementen die een bovenlokaal karakter kunnen uitstralen, zoals een Halloweenrun, de kerstmarkt of de zomerbar. Daarnaast zijn er ook Beersenaars die enkele lokale voedingsproducten op de markt brengen die gemeentelijke promotie verdienen. In het nieuwe toeristische beleid dat BEERSEplus wil uitbouwen moet er ook aandacht zijn voor deze zaken!

Innovatieve technologieën aanmoedigen:

BEERSEplus wil ook inzetten op de nieuwste technologieën in de toeristische sector zoals bijvoorbeeld geocoaching. Geocoaching is een schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen, De bekendste vorm van Geocoaching de laatste jaren was Pokemon Go.

 

Vanuit de communicatiedienst zetten we al enkele jaren in om Beerse buiten de gemeentegrenzen sterk te promoten. Al botsen we hier soms op bepaalde grenzen. Daarom dat we de volgende jaren willen inzetten om het toeristisch beleid in onze gemeente te versterken en verder uit te bouwen in samenwerking met onze buurgemeenten, zodat we onze toeristische regio kunnen versterken en promoten – Hans Woestenborghs – schepen van communicatie

Share this Post: