Versterking van de duivenbondstraditie in Beerse

By jeroen|juli 9, 2018|Geen categorie, wijblijven kansen creëren|

In de volgende beleidsperiode wil BEERSEplus op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor de duivenbond die zich op dit moment nog bevind achter de bibliotheek.

Door de ontwikkeling in 2020 van de terreinen waar nu de bibliotheek gevestigd is, zullen ook de lokalen verdwijnen waar op dit moment de duivenbond gelokaliseerd is. Hierover voerde BEERSEplus in het verleden al enkele gesprekken met de betrokken organisatie. BEERSEplus engageert zich in ieder geval om een geschikte locatie te zoeken voor deze vereniging.

Oude kantine Lentezon:

Het plan dat BEERSEplus nu voorstelt is de Duivenbond in de toekomst te huisvestingen in de lokalen KFC Lentezon. Nadat KFC Lentezon en Tafeltennisclub TTTK Beerse hun nieuwe plek hebben ingenomen,  zouden we de oude kantine van Lentezon graag ter beschikking stellen van de Duivenbond(en) in Beerse.

Op de nieuwe locaties wil BEERSEplus over de jaren heen ook de andere duivenbonden (Den Hout en Vlimmeren) op vrijwillige basis in Beerse centraliseren. Op deze manier creëren wij het kader zodat we nog jaren de traditie van de duivenmelker en de duivensport in Beerse kunnen behouden.

stefan PoortmansWij hechten veel waarde aan de tradities die er in Beerse zijn. Daarom dat we samen met de betrokken organisaties willen samenwerken om de huisvesting te verbeteren in de toekomst. BEERSEplus engageert zich om mee het kader te creëren om deze investeringen mogelijk te maken. – Stefan Poortmans, schepen van cultuur en lijsttrekker voor BEERSEplus

Share this Post: