Nieuwsverslag: prachtige dag aan de Jan Vaerten Academie

By jeroen|juni 26, 2018|wijblijven drempelsverlagen, wijblijven inzetten op vernieuwing, wijblijvenbruggenbouwen, wijblijvenpositief, wijblijvenzorgenvoorjongenoud|

Op zaterdag 23 juni vond de jaarlijkse proclamatie van leerlingen van de Jan Vaerten Academie plaats. Een ideaal moment om ook met de leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten vooruit te blikken op de afwerking van de speelplaats. 

Proclamatie:

Zoals de andere jaren waren er zeer veel trotse ouders, grootouders, leerlingen en sympathisanten aanwezig op de proclamatie van de Jan Vaerten Academie. De aanwezigen werden getrakteerd op een muzikale inleiding van verschillende leerlingen, zowel zang als muzikaal.
Foto’s:

Na de proclamatie konden de bezoekers de klaslokalen van de Jan Vaerten academie bezoeken. Hier werden de kunstwerken van het afgelopen jaar tentoongesteld aan de bezoekers.

Heraanleg speelplaats

De bezoekers konden ook kennis nemen van de werken aan de speelplaats. Op dit moment zijn de werken de laatste fase ingegaan en moet het terrein rond de nieuwe speeltuigen nog worden aangewerkt. Dankzij deze werken werd de speelplaats terug toegankelijk voor mindervaliden, mensen die moeilijk te been zijn en ouders met kinderwagens. Daarnaast zullen de toiletgebouwen nog worden aangewerkt zodat ook rolstoelgebruikers eenvoudig toegang hebben tot het toilet.

Speelplaats Jan Vaerten academie

Zoals rechts op de foto te zien gaan de werken van de speelplaats de laatste fase in.

Heel wat verenigingen maken gebruik van de lokalen in de Boudewijnstraat in Beerse. De speelplaats aan de Jan Vaertenacademie was dringend aan vernieuwing toe. Het voorste deel van de speelplaats werd verkeersvrij en krijgt nog zitbanken en enkele speeltuigen. Daarnaast werd de riolering onder de speelplaats ook vernieuwd. – Dirk Proost schepen van openbare werken.

Share this Post: