Beerse investeerde de afgelopen jaren veel in sport!

By jeroen|juni 17, 2018|wijblijven in beweging|

SPORT

In 2017 werd Sport Beerse verkozen tot #sportersbelevenmeer gemeente van de provincie Antwerpen! Hieronder blikken we terug op het gerealiseerde spotbeleid van de laatste jaren onder BEERSEplus. Zowel via de sportdienst als via het AGB (Het autonoom gemeentelijk bedrijf).

 

Beachvolleybal terreinen

Iedere zomer, sinds 2015 heeft sportcentrum ’t Beerke er met drie gloednieuwe beachvolleybal-terreinen een attractie bij gekregen. De drie beachvolleybalvelden zijn geïnstalleerd vlak naast de sporthal aan de Rerum Novarumlaan.

Beersenaars moeten niet naar Knokke of Blankenberge gaan om te beachen, het kan voortaan ook in Beerse. De nieuwe terreinen aan het sportcentrum zijn een echte meerwaarde in onze gemeente. Er kan niet alleen gevolleybald worden, maar ook beachvoetbal en beachtennis worden gespeeld.

 Beachvolleybal terreinen Beerse

Beachvolleybal terreinen in Beerse Ieder jaar opnieuw wordt er 300 ton zand aangebracht om het Beach terrein aan te leggen.

Vernieuwing Finse Piste in 2018

Beerse biedt aan haar inwoners en bezoekers een unieke verlichte looppiste! Met een lengte van 1 250 meter en een zachte toplaag van houtsnippers slingert ze doorheen het sportpark Hemelrijk in de Rerum Novarumlaan. Na de inspanning kan de dorst gelest worden aan het speciaal aangelegd drinkwaterfonteintje. Bovendien is er ook een overdekte fietsenstalling aanwezig. Op deze manier zetten we mensen meer aan om te sporten. In 2018 kreeg de Finse piste een grondige opknapbeurt en werden de ondergrond en de houtsnippers vernieuwd.

foto van BEERSEplus.

Investering in kunstgras terreinen in Beerse

In 2017 werd er door de gemeente Beerse geïnvesteerd in een kunstgrasveld op de terreinen van voetbalclub Lentezon. De gemeente Beerse investeerde hiervoor 387.000 euro. Daarnaast werd het terrein ook voorzien van LED verlichting. Naast voetbalclub Lentezon, kunnen ook andere sportverenigingen gebruik maken van de kunstgrasvelden. Bijvoorbeeld voor hockey of korfbal. Ook voor de dienst sport is het een meerwaarde. Zo kunnen sportkampen, initiaties en evenementen in de beste omstandigheden georganiseerd worden. Op langere termijn wil BEERSEplus ook Vlimmeren voorzien van een kunstgrasveld op de sportterreinen.

Fit-o-meter

In 2015 werd er extra geïnvesteerd in de renovatie en uitbreiding van de fit-o-meter in de Epelaar.

Een fit-o-meter is een openlucht conditieomloop waarbij de bezoekers onderweg een aantal proeven moeten afleggen. Het gemeentebestuur van Beerse en Bloso installeerden allerlei nieuwe toestellen in het wandelbos van het gebied De Epelaar aan de Beemdenstraat. Over een afstand van 3,5 kilometer kan je nu dertien oefeningen uitvoeren. De Epelaar is uitgegroeid tot een echt sportbos. Er waren al een mountainbikeroute en twee bewegwijzerde loopparcours uitgestippeld en voor de kleinsten is werd in 2014 een speelbos geopend. De nieuwe Fit-o-meter heeft 5.000 euro gekost.

Gemeente opent nieuwe fit-o-meter

Het college en de dienst sport openen de nieuwe fit-o-meter in 2015

Een greep uit het programma 2018

In aanloop van de verkiezingen in oktober 2018 stelt BEERSEplus o.a. voor:

Programma gezonde levensstijl

Voor BEERSEplus is een lokaal gezondheidsbeleid een kerntaak voor de gemeente. Daarom willen we in de volgende jaren met een uitgebreid actieplan gezondheid komen. Zo willen we acties organiseren omtrent gezond sporten, gezonde voeding, stoppen met roken, vitaal blijven op oudere leeftijd, lessen AED, eerstelijns psychische gezondheidszorg… kortom wij willen onze inwoners helpen bij een gezondere levensstijl.

Meer investeringen in o.a. sportinfrastructuur door clustering en samenwerkingen met andere gemeenten.

BEERSEplus wil meer Vlaamse, Federale en Europese subsidies in Beerse gaan investeren. Hiervoor willen wij Beerse en de diensten nog professionaliseren waardoor we meer in aanmerking kunnen komen voor deze subsidies. Dit eventueel in samenwerking met onze buurgemeenten.

Een goed voorbeeld hiervan zijn sportsubsidies. In Beerse werden in het verleden alle kosten voor sportlocaties en renovaties van sportgebouwen gedaan in eigen beheer door sportverenigingen met beperkte steun van de gemeente. In de toekomst willen wij als gemeente samen met de sportverenigingen nadenken over sterke dossiers die aanmerking komen voor Vlaamse sportsubsidies. Op deze manier willen we sportverenigingen meer (financiële) ruimte geven om te investeren in hun dagelijkse werking en minder in bakstenen voor lokalen.

BEERSEplus wil meer investeren met Vlaamse, federale en Europese subsdies

BEERSEplus wil meer investeren met Vlaamse, federale en Europese subsidies

Share this Post: