BEERSEplus geeft invulling aan de kerken in Beerse

By jeroen|mei 25, 2018|wijblijven in beweging, wijblijven inzetten op vernieuwing|

Het kan al bijna een traditie genoemd worden, het aperitiefconcert op pinkstermaandag in één van de kerken van Beerse. De recentste editie was weer een succes te noemen en volgens BEERSEplus smaakt dit naar meer! 

De kerk van Vlimmeren zat aardig vol, met meer dan 80 deelnemers aan het concert

Greet MaesGreet Maes, bestuurslid en kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen voor BEERSEplus, is de drijvende kracht in Beerse als we spreken over een culturele invulling van onze kerken. Zo is één van haar initiatieven het aperitiefconcert georganiseerd door VAART waar zij de schouders mee onder zet.

Nieuwe mogelijkheden als culturele ontmoetingslocaties in Beerse en Vlimmeren.

BEERSEplus gelooft alvast dat ons kerkpatrimonium meer dienst kan doen als cultuurtempels. Hiervan is het aperitiefconcert een mooi voorbeeld. In het verkiezingsprogramma van BEERSEplus is er alvast opgenomen dat BEERSEplus werk wil maken van de ontwijding van de Sint-Corneliuskapel. Daarna wensen wij de kapel een culturele invulling te geven als locatie voor lezingen, tentoonstellingen, voorstellingen of intieme concerten. Dit in samenwerking met VAART en de lokale cultuurorganisaties in Beerse.

stefan PoortmansAls schepen van cultuur kan ik enkel trots zijn op burgers die zich op deze manier vrijwillig inzetten voor het culturele aanbod in onze gemeente. Als lijsttrekker kan ik enkel nog trotser zijn omdat het team van BEERSEplus bestaat uit geëngageerde personen met een groot hart voor Beerse, Greet is hiervan alvast één van de 25 voorbeelden op onze lijst.
– Stefan Poortmans schepen van cultuur en lijsttrekker BEERSEplus op 14 oktober.

Foto’s van het aperitiefconcert 

Share this Post: