Activiteiten voor kinderen en jongeren tijdens de zomervakantie

By jeroen|mei 10, 2018|wijblijven inzetten op vernieuwing, wijblijvenzorgenvoorjongenoud|

De Berenbende, beter bekend als de vroegere grabbelpas, heeft voor deze zomervakantie weer een gevarieerd aanbod voorzien voor kinderen tussen 3 en 14 jaar. Maar BEERSEplus wil dit aanbod in de toekomst ook uitbreiden naar jongeren tussen 14 en 21 jaar. Met een blijvend oog voor kinderen die opgroeien in kansarme gezinnen.

Aanbod

Ook dit jaar kan je weer bij de Berenbende terecht voor tal van activiteiten gaande van de klasiekers zoals luchtvoetbal en strategische zeeslag tot kampen met thema’s zoals “Hoe word ik een you-tube ster” of het musical kamp. Voor iedere leeftijd is er wat opgenomen in het programma. Het volledige aanbod kan je terug vinden op de website van de Berenbende: www.uitinbeerse.be/berenbende

Kansentarief

Vanuit de gemeente Beerse begrijpen we dat het niet voor iedereen altijd even gemakkelijk is om hun kinderen te laten deelnemen aan deze activiteiten omwille van de financiële situatie.  Daarom komt de gemeente, net zoals bij cultuur en sportactiviteiten, tussen via de UIT-pas met een kansentarief. Hierdoor genieten ouders in armoede van een voordeeltarief en kunnen ook kinderen in een moeilijke thuissituatie op een laagdrempelige manier deelnemen aan het reguliere jeugdaanbod in Beerse.

Wat zegt het programma van BEERSEplus over het jeugdaanbod:

BEERSEplus wil vanaf 2019 het aanbod aan activiteiten voor jongeren tussen 14 en 21 jaar uitbreiden. Hiervoor willen we in de eerste plaats onze jeugddienst versterken en kijken wij ook naar de jeugdhuizen en de jeugdorganisaties om dit aanbod uit te breiden. Daarnaast willen we het bestaande aanbod voor kleuters en kinderen blijven ondersteunen en verderzetten.

Investeren in een modulaire pumptrack:

Jongeren moeten een veilige plaats hebben om samen te komen, buiten te spelen en het moet aansluiten bij de leefwereld, interesses en leeftijd van de jongeren. Daarom stelt BEERSEplus voor om te investeren in een modulaire pumptrack (parcours met bulten en bochten) voor Mountainbikes, BMX, skateboards, steps, rolschaatsen enz…

BEERSEplus pleit voor de aankoop van een mobiele – modulaire pumptrack

Share this Post: